fredag 22. januar 2016

Blommig Fredag - Sommardrömmar

Med nesten en meter snø i hagen og -15gr C passer det fint å drømme litt om sommeren.
Drømme om å ligge i hagen en varm sommerdag, kjenne sola mot huden, høre biene summe, se sommerfuglen sveve forbi.


Kjenne duften av roser. 


Kjøpte i fjor en 'Chippendale' buskrose som lukter nesten sitron, fantastisk forfriskende å dra inn lukten fra den.Min store drøm og plan for 2016 er å få laget en ordentlig kjøkkenhage. Det å kunne høste fra egen hage er veldig givende. Lage forfriskende sommerdrikker, tilbehør til middag, urter til te, det er absolutt en drøm jeg håper blir virkelig i sommer. Frø er allerede kjøpt inn. Neste steg er nå å tegne og lage innkjøpsliste. Har titalls inspirasjons bilder å se på.

Planen er å få til opphøyde bed til grønnsaker.Varm og lun plass for de som krever det.Eget område innenfor netting for kålplanter (sist sommer ble det mer mat på sommerfugllarver enn meg...Innimellom alt dette ha fargerike og spiselig blomster.
Drivhus fikk vi satt opp i fjor høst, så håper det kan bidra til at mer eksotiske grønnsaker og frukt kan trives. Har kjøpt frø til physalis og vannmelon.


Litt mer konkret føles det også når en nå sår staudefrø. I går ble det sådd forskjellige studer (Veronicastrum virginicum, primula munroi, Aquilegia flabellata 'Silver Edge', Actaea racemosa, osv...) . Om noen dager skal de ut i snøen. Både håper og drømmer at det skal bli planter av dem, kanskje ikke så store første året, men om noen somrer skal de vise seg i sin fulle prakt!Har mange flere sommerdrømmer, og det er fint å bare å ta en liten titt tilbake på gamle bilder :)


Ta en titt på de andre bidragene til Blommig Fredag:


12 kommentarer:

 1. Du har verkligen lyckats fånga sommaren när den är som ljuvligast! Underbara bilder som verkligen får mig att längta! Trevlig helg! /Lotta

  SvarSlett
 2. Så uendelig mange vakre sommerdrømmer. Heldige du som har fått drivhus. Det vil gi deg mye glede. Lykke til med sådden. Det er ekstra hyggelig å ha blomster man har sådd selv.
  God helg.
  Jannicke

  SvarSlett
 3. Lycka till med planering av köksträdgård, det är härligt att kunna plocka egenodlat.
  Vackra sommarbilder.
  Trevlig helg!
  Marika

  SvarSlett
 4. Så härligt att kunna drömma sig bort till vår och sommar.

  Trevlig helg

  SvarSlett
 5. Underbara sommardrömmar som jag hoppas går i uppfyllelse för dig.
  Jag önskar dig en underbar helg!!

  SvarSlett