mandag 17. mars 2014

Nå skjer det mye!

Først litt spirenytt.
Ute blomstrer snøklokker, krokus, og de første biene har dukket opp! Det dukker også opp løker over alt!
Blåveisen har overlevd å bli flyttet rundt på flere ganger. På samme bilde en liten ting jeg fant i hagen etter all gravingen. Vet ikke hva det er, men fin er den.
Tulipan Greigii 'Roodkapje'Inne spirer det også. Chiliene "De Cayenne" som jeg sådde 1. feb er nå blitt store planter, mens rosemarin fremdeles er veldig små og vokser såååå sent.
Ute i hagen skjer det mye, men ikke så spennende å vise, stort sett jord som graves og flyttes på :-)
Har fått satt opp mur og 2/3 er nå ferdig planert og fylt på med ca 20 cm ny jord. Det er veldig tomt!
Neste er å anlegge plen og gangstier. Så blir det shoppemekka på hagemessen om ca 3 uker!
Med så mye "tom" jord blir det en god del jobb fremover.... Har noen planter som kan flyttes på, men ikke nok til å fylle de m2 som nå er bart. Etter råd fra mange blir det først fokus på trær, busker og hekk, det som tar lengst tid.


Ny mur (som bare naboen vil se...)


Rhododendron vi beholdt, ny sitteplass bakom

Mest spennende er at vi har fått levert jordkjeller i glassfiberarmert plast! Den skal graves ned og forhåpentlig gi oss gode lagringsmuligheter året rundt (3x2x2 meter).7 kommentarer:

 1. Så mye spennende dere har på gang. Godt sesongen starter tidlig med så mye som skal gjøres. Så deilig å ha bedet ferdig før plantesesongen starter. Jeg har det ofte omvendt. Snø og frost holder så lenge at plantene står klare lenge før bedet er gravd opp. Jordkjelleren ser jo super ut. Skal bli spennende å se den ferdig nedgravd og på plass. Så kjekt med et slikt lagringsrom :)
  Kos deg med vårblomstringen, her må jeg nok vente en stund før det skjer noe på den fronten. Godt jeg kan nyte synet på andres blogger i stedet :)

  SvarSlett
 2. Hei :) Mye spennende på gang hos deg! Det er gøy å starte med blankt lærret og ha mulighet til å planlegge hagen slik man ønsker. Vi er i ferd med å gjøre det samme hos oss :) Vi har veldig lyst på jordkjeller og har funnet plass til den, men har ikke helt bestemt oss om vi skal ta den investeringen. Hvor har dere kjøpt jordkjelleren? Blir spennende å følge hageprosjektet hos dere fremover!
  Fin dag ønskes fra Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt skrekkblandet fryd å ha så blanke ark ;-) Jordkjelleren er fra http://www.jordkallare.se, via en norsk forhandler. Lykke til med deres hage!

   Slett
 3. Artig med den jordkjelleren! nesten som et Hobbithus?!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er døpt om til Hobbithuset her allerede :-)

   Slett