onsdag 15. januar 2014

Hageplanen

I dag er gravemaskinen i gang igjen. Nå tas resten av ugress og røtter bort, nivåene kommer på plass. Så blir det pause til våren er her. Da blir det planering og påfyll av jord. Men veldig greit å ha noen uker nå på å måle og få plass plan for hvordan hagen skal bli. Nivåene og utformingen gjør at litt flytter på seg, men tror det skal bli veldig bra!

I går laget jeg en hageplan skisse på et av disse gratis online sidene. Fordelen er at det finnes ferdige moduler en kan bruke, bakdelen er at en ikke kunne lagre tegningen. Men tok print screen av den, så jeg har bilde.
Det en grei oversikt over hvor ting skal plasseres, med rette målestokker


Ø
N   -   S
V

Når gravingen er ferdig skal jeg måle opp og tegne mer nøyaktig plan for hver del av hagen, prøve meg på 3D tegning. De viktigste elementene er (fra venstre): Woodland + blomstereng, hagedam med sitteplass og steinbed, kjøkkenhage med drivhus, stort område med trær, busker og skygge/steinbed, redskapsbod, ny platting ved huset, stor plen og trampoline. Blomsterbed er ikke tegnet inn, det får en ta når grunntingene er på plass i 3D planen. Alt blir ikke til på en gang, det blir for dyrt. Har ikke helt bestemt meg for hva det skal gjøre på de plassene som blir "tomme", enten noe midlertidig blomsterbed eller plen.

Kjenner det kribler nå, så godt å være i gang. Blir et spennende år med innkjøp og planting av trær, busker og blomster. Og det skal bli godt å få på plass alle de løkene og staudene som er tatt vare på i pallekarmer og krukker.

4 kommentarer:

 1. Så spennende tegning! Er det en labyrint jeg ser der også?
  Jeg drømte om det i gamlehagen min. (Den var mye større enn den jeg har nå.)
  Det skal bli spennende å følge prosjektet ditt.
  Lykke til:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det er en labyrint, den skal egentlig være rund :)

   Slett
 2. Så spennende!...dette blir virkelig flott å følge med på:)...og mange fine elementer du har planlagt:)
  Takk for hilsen hos meg:))

  SvarSlett