tirsdag 14. januar 2014

Da er vi i gang!

Da står det en gravemaskin i hagen! Den kom fortere enn vi hadde tenkt, hadde ikke trodd de startet når det var så kaldt og meldt så mye snø. Men de fikk gjort unna en del i går. Vet ikke når de kan fortsette, for hagen er full av snø.

I første omgang så er røtter, ugress, tujahekk og en ustabil gammel steinmur fjernet. Den største forandringen er at nå er det åpent mot alle naboene (jeg har retusjert de vekk, så det som er "rene farger" på bildet er fordi der står naboenes hus). Viser ikke så stor endring nå, bilde før er tatt forrige uke.Når en ser på bilder fra sommer så er det større endring! Nesten alt av trær, busker og ugress er nå borte.
Det kommer til å bli rart til sommeren, vi som har hatt en så frodig hage. Men planen er å bo her en god stund, så det får ta den tiden det tar før det ser like frodig ut. Har beholdt noen få trær og busker, som epletreet " Filippa", et vilt rognetre, en stor rhododendron (med rosa blomster), noen lønn og aske trær.Neste steg er å forme terrenget. Det skal planeres i forskjellig nivå. Hadde blitt litt kjedelig med 1000m2 flat tomt syns jeg. Satser på 2 nivåer, noen steder skal det bare skrås mellom nivåene, mens andre steder blir det litt mur og en trapp.

Har også begynt å se på busker og trær. De tar lengst tid, og ønsker å plante en del av dem i år. Har lånt noen bøker på biblioteket om trær og busker, veldig mye en kan velge mellom!
Anbefaler boka som heter "Trær og busker i hagen" av Inger Palmstierna fra 1999. Selv om boken er noen år gir den mange gode tips og bra liste over busker og trær sine egenskaper.


Så deilig å være i gang med ny hage!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar