søndag 1. desember 2013

Advent!

Onsdag var det herlig vær, så da ble de siste timene med lys brukt til å samle sammen skogens skatter. Fant både mose, gamle grener med lav, kongler, lyng, osv. Lørdagen ble så tilbrakt ute med å sette sammen dekorasjoner for både inne og ute. Det var sol og vindstille, helt nydelig! 

Her er resultatet på egen laget dekorasjon og adventstake(r).  

Den største består mest av forskjellige moser (utrolig mange typer en finner om en leter godt i skogen). Så litt gammel kvist, bark og kristtorn med stjerne i midten. For å toppe det hele noen tørket chili! Selve lysestaken i sølv er kjøpt på Hageland. 

Den lille består av sort avlang blomsterkrukke. Den er så fylt med oasis, hvor det er kuttet hull til de små plantene. Dvs de står direkte i oasisen, ikke i potter. Det meste er kjøpt på denne, har bare satt det sammen, og puttet litt mose rundt. Denne blir nok mest til pynt, vet ikke om det er helt trygt å brenne lysene :)


Så har jeg pyntet litt ute også.
En gammel rot har fått selskap av mose, kongler, einer, tyttebærlyng, bark, rognebær og en soppfamilie med hus. Lyktene ser ut som stearinlys, men er drevet av batteri, et tryggere alternativ når det skal stå i dekorasjon ute.


Det som tok mest tid var å lage kransen. Kjøpte en 20 cm halmkrans som utgangspunkt. Rundt har jeg surret granbar, einer og tyttebærlyng. Så er det limt på rognebær, lav, kongler og div nøtter. En falsk julestjerne blomst for å piffe det litt opp. Og i midten en tørket juleroseblomst med frøhus :)


Når jeg var på sanking, så sto det noen tistler i grøftekanten. Syns de såg så dekorative ut, så plukket dem med meg, pluss noen rylliker. Første jeg gjorde var å skrape av taggene på tistelen (den hadde mange). Det gikk veldig greit med en kniv, selve stilken er ganske hard. Tistlene og ryllikene fikk så selskap av rognebær og en tørket allium.

Her ser en hele inngangspartiet :)

Trenger bare litt kulde nå, så kan en toppe det hele med islykter :)

PS: i dag ser det ikke så fint ut, stormen har tatt med seg noen blomster og pynt.... Blant annet den tørkede alliumen... Jaja, heldigvis har ingen trær falt over oss.

2 kommentarer:

 1. Så fint du har pyntet både ute og inne! Det er mye flott som kan lages med naturmaterialer og litt fantasi.
  Synd med alliumen, men som du sier, det kunne gått verre.
  Ha en fin adventstid!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Naturen har mye å by på! Ha en fin advent dere også!

   Slett