lørdag 20. juli 2013

Litt hjelp til squashen

Squashen har blomstret, med både hunn og hann blomster. Det har sett ut som det har kommet squash, men så har det liksom stoppet opp... Så når det kom ny hunn blomst denne gangen, så hjalp jeg til med å gi den pollen fra en hann blomst. Jeg brukte en pensel, passet på det kom rikelig med pollen på den, så forsiktig børste det av inni hunn blomsten. Og det hjalp, nå vokser den ene squashen. Selv om det er mange humler og bier i hagen, ser det ikke ut til de har vist noen interesse for squashen. Det kan være fordi  blomsten er åpen veldig kort. Kanskje den er plantet for langt vekke fra de andre plantene som tiltrekker humlene. For borti blomsterengen summer det dagen lang.
Uansett må jeg nok fortsette å gi en litt hjelpende hånd skal det blir flere squash. Og neste gang passe på at den blir plantet midt i en "blomstereng", så den kan bli pollenisert fra humlene.


Hunn blomst

Hunn blomst


 Hann blomst (masse pollen i midten)


Squash som vokser etter litt hjelp med polleniseringen


Squash som ikke vokser, har sett slik ut i over en uke...1 kommentar:

  1. Jeg har også fått blomster på mine, vet ikke hvorfo r er så gjerrige på å åpne seg.. jeg har rusket litt inni hver enkel blomst, men er usikker på om de er motakelige når de er lukket! Venter i spenning..

    SvarSlett