mandag 27. mars 2017

Drivhuset er klar for ny sesong!

Nå er det 18 mnd siden det ble satt opp drivhus i hagen. Drivhuset er 19 m2, modell T-Classic fra Euro-Serre, med 4 mm sikkerhetsglass. Solide saker! Skal lage eget innlegg senere om hvordan vi satte det opp. 


Skrev i april i fjor at jeg digget drivhust, og det gjelder fortsatt. 
Selv etter en hel helg med flytting og skuring er jeg like glad i drivhuset. 

Alt ble flyttet ut av drivhuset lørdag. Eneste som sto igjen var en stor arbeidsbenk som tåler litt vann.Brukte høytrykksspyler til å spyle drivhuset på innsiden. Fordelen med modellen vi har er at vinduene i taket har innvendig takrenne. Dvs alt vann renner ned og ut av drivhuset til utvendige takrenner. Veldig bra system. Alt elektrisk er også vannsikkert, da vi har valgt å bruke f.eks utendørsstikkontakter. Etter spyling vasket jeg over med grønnsåpevann. Siden vi har aluminiumsprofiler, så tør jeg ikke bruke noe sterkere. Stort sett alt utenom vanlig såpe reagerer med aluminium. Men så tenker jeg at siden det er aluminium, og ikke tre, så er det ikke så mye som kan bo og gro i det heller. Satser på at god spyling og skuring er godt nok. I tillegg så ser jeg at det bor mange edderkopper i drivhuset, de gjør nok en god jobb, ønsker ikke å skremme dem bort.
Etter ny spyling fikk drivhust stå tomt over natten og litt ut på formiddagen for å tørke. Resten av dagen gikk med til å rydde opp og plassere alt tilbake til drivhuset. 
Drivhuset er ikke bare for planter, men har en del møbler og pyntegjenstander. Alt er fått gratis eller veldig billig på loppemarked ☺☺


Ikke bare er drivhuset nå klar for ny sesong, god trim er det også å vårrengjøre drivhuset. Til sammen gikk jeg 10 km, bare med å bære ting at og fram i helga ☺

Neste prosjekt er nå sette opp nye hyller og lage et minidrivhus som holder +15C. Har skaffet vifteovn og bobleplast. Kommer bilder når det er satt opp.

Ønsker alle en fin vårdag, husk å nyte den!


2 kommentarer:

  1. Så flott drivhus du har!Jeg har et lite drivhus som ble vasket i høst, men jeg skal ta en vårrengjøring nå før sesongen starter. Spennende med minidrivhus i tillegg. Ha en flott vårdag.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ha en fortsatt fin uke :)

      Slett