mandag 16. september 2013

Blanke ark

Da er neste steg i hageprosjektet tatt! Med hjelp fra noen flinke og sterke menn, så har vi fått fjernet en del trær og ugress (en stor fliskutter tar unna utrolig mye!). Nå er det mye mer åpent, lettere å få oversikt. Selv om jeg har tenkt og planlagt mye, så er det nesten som å starte med banke ark igjen når en nå ser på hagen. Store flater skal skapes om til mindre rom. Har lyst på drivhus, stor kjøkkenhage, sitte plasser, dam, pergola, eple espalier, busker og trær, osv. Bare litt vanskelig å finne ut hva vi skal ha hvor. Det føles så endelig når det blir satt. Neste steg er å få inne noen større maskiner som kan planere og grave ut.


Det er hele 45m til trærne en ser i det fjerne
Nok av plass :)

Slik ser det ut i sør etter at trær og ugress er fjernet.
En ser spor etter hvor de har hatt drivhus før.
Vi skal ha litt større, men kanskje grei plass å ha det?!

Før og etter bilde nord i hagen


Fant noen flere stauder mens vi ryddet, de har vi fått flyttet på. De som har vært i krukker har nå kommet i jorden. Har laget et midlertidig bed med oktoberknapp, løytnantshjerte, iris, daglilje, jordbær, mynte og rød potentilla. Tror dette er et av få steder på tomten vi kan sette spaden ned og faktisk ikke møte på store steiner. Spesielt nå som det har vært så fint vær lenge, ser vi at store deler av tomten har sandjord, og veldig mye stein. Vi må nok kjøpe en del jord og fylle ut.


Heldigvis blomstrer det enda i pallekarmer og krukker, de flotte fargene kompensere litt for at resten av hagen akkurat nå ser litt trist ut :)

Petunia 'Superbissima'

Sommer asalia

Kokarde 'Kobold' (humlene liker disse godt)

Oktoberknapp 'Stardust'
Må bare få si at denne er så vakker,
og biene er like glad i denne som den rosa oktoberknappen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar