søndag 6. januar 2013

Inspirasjon

Inspirasjon er viktig når en skal planlegge hage. Har noen hagebøker, men føler en kan aldri få nok av hagebøker. Før jeg kjøper flere, tenkte jeg å låne. Derfor tok jeg turen til biblioteket, der var det mange hagebøker. I første omgang så har jeg lånt: Cappelens Store Hagebok, Den Store Uteromsboka, Minidammer, Morderne Naturhager, Hagedammer, Sommerrommet, Små hager, Uterom, Aschehougs Store Hagebok.
Har nå bladd gjennom dem og ikke alle er like interessanne.
Noen full rapport har jeg ikke tenkt å legge ut her. Tror det er veldig individuelt om en liker en hagebok eller ikke. Jeg liker best de bøkene som viser hvordan ting kan gjøre, litt mer "nyttige" enn ren inspirasjon.
Uansett så anbefaler jeg alle en tur til biblioteket, her var det faktisk overraskende mange bøker å velge mellom!Det ligger fortsatt litt snø og is igjen i hagen, men har fått målt opp deler av den.
Vi skal beholde noen av trærne og buskene. Men kommer nok til måtte grave opp store deler av hagen, da det er mye ugress og ujvenheter.


Ujevn "plen". Planlegger blomstereng her uten for stuevinduene.


Ugress i form av geitrams og prikkerium.
Her skal kjøkkenhagen ligge.

2 kommentarer:

 1. Det er deilig med hagebøker! Det er kanskje litt forskjellig hva man synes er ok. Når man skal starte sitt hageliv er praktiske bøker med gode råd og gode løsninger det man trenger, etterhvert når hagen er etablert og man tross alt har tilegnet seg en del kunnskap faller man kanskje litt mer over på de bøkene som dyrker skjønnheten og estetikk. Lykke til med ditt hageprosjekt.

  Brita

  SvarSlett
 2. Hei.

  Så spennende prosjekt du har!

  Jeg har en etablert villahage, men skal gjøre noen endringer i år. Har nettopp bestilt spennende frøposer fra Sverige. Mer om dette her, hvis du er interessert: http://aetherblogg.wordpress.com/

  Hilsen L

  SvarSlett